Ana Sayfa Çalışma Hayatı Özel istihdam bürosu olmayan firma işçi kiralaması yapabilir mi?

Özel istihdam bürosu olmayan firma işçi kiralaması yapabilir mi?

Özel istihdam bürosu olmayan firma işçi kiralaması yapabilir mi?

930
0

Özel istihdam bürosu değilken kendi işçilerini başka bir firmaya kiralama faturası düzenlenebilir mi? İşçileri kiralayan firmanın 1 adet SGK’ya kayıtlı işçisi varken 30’dan fazla işçiyi tek seferde ve özel istihdam bürosu dışındaki firmalardan kiralayabilir mi?

 

Geçici işçi sağlama sözleşmesi kapsamında özel istihdam bürosu aracılığıyla çalıştırılan işçiye geçici işçi denir.

 

Bu kavrama kısaca işçi kiralama denilmektedir.

 

İşverenler doğrudan işçi ile bir sözleşme yaparlarsa o işçinin işvereni sayılırlar. Buradaki işçinin işvereni özel istihdam bürosudur. İşverenler, özel istihdam bürosunun işçilerini kiralayabilecektir.

 

Özel istihdam bürosunun işçi kiralama alanında faaliyet gösterebilmesi için asgari iki yıldan beri kesintisiz hizmet ve Türkiye İş Kurumuna brüt asgari ücretin 200 katı tutarında teminat vermesi gerekmektedir.

 

Altı aydan beri faaliyette bulunan özel istihdam bürolarına, brüt asgari ücretin 400 katı tutarında teminat göstermesi kaydıyla faaliyet izni verilebilmektedir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışan personel bir senelik ücretsiz izin kullanması SGK açısından bir sorun oluşturur mu?
Sonraki İçerike-İhracat Faturası gümrüklerde uygulanmaya başlanınca Gümrük müşavirlerine bu yetki verilecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz