Ana Sayfa Muhasebe Özel inşaatlarda üretilen gayrimenkullerin satışında ne yapılmalıdır?

Özel inşaatlarda üretilen gayrimenkullerin satışında ne yapılmalıdır?

Özel inşaatlarda üretilen gayrimenkullerin satışında ne yapılmalıdır?

574
0

Kendi arsaları üzerine iki kardeş satma amacı gütmeden inşaat yapmaktadırlar. Bu inşaat için Adi ortaklık şeklinde vergi dairesinde açılış yaptık. İnşaat bitince faturalandırma nasıl olacaktır?

İnşaat daha bitmeden alttaki dükkanlar kiraya verilecektir. Bu kiralama işlemi stopaja mı tabi yoksa kira faturası mı düzenlenecektir?

Özel inşaatlarda üretilen gayrimenkuller satılmadan mükellefiyet kurularak fatura düzenlenir. İş yerini kiraya verilmesi halinde kiracı kiradan %20 gelir verisi stopajı yapacaktır. Fatura düzenlenmesi için inşaatın özel inşaat olmaması ticari defter kayıt olması gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirkete alınan motosikletin ÖTV’si gider, KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?
Sonraki İçerikYeni nesil Yazar Kasa uygulamasında YK, TSM Merkezlerinin Görevi Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz