Ana Sayfa SGK Özel inşaatlarda asgari işçilik nasıl hesaplanır?

    Özel inşaatlarda asgari işçilik nasıl hesaplanır?

    İnşaat işlerinde Asgari işçilik Uygulaması

    935
    0

    Özel bina inşaatı yapan firmanın bilgileri şöyle İnşaat başlangıç 18/4/2017,  İnşaat sınıfı lll Grubu B, Ruhsatta yazan inşaat m2 maliyeti 750, İnşaat alanı ruhsattan 2402 m2 Arsa 732 m2, İnşaat maliyeti ruhsatta 1.800.000 olarak yaklaşık hesaplanmıştır. İnşaat gerçekte 2019 da tamamlanmış ama ilişiksizlik belgesi SGK’dan alınmamıştır. Şimdi hesap yapıp eksik var mı tespit ederek başvurumuzu yapmak istiyoruz. Ancak inşaat 2017 de başlayıp yıllarca sürmüş göründüğü için hesaplama da değişiklik söz konusu olacak sanırım. Birim maliyet kaç alınmalıdır? 

    Binaların maliyetinin hesaplanmasında, bitirildiği yıldan bir önceki yıla ilişkin birim maliyet bedeli dikkate alınmaktadır.

    Bu hesaplamayı formüle etmek istersek;

    Tüm Yapının maliyeti = Toplam İnşaat alanı X Birim Fiyat X yapının tamamlanma oranı İşin yürütümü için gerekli en az işçilik miktarı = ( Tüm yapının maliyeti X uygulanacak işçilik oranı)

    Bildirim eksiği = İşin yürütümü için en az işçilik miktarı – SGK’ ya bildirilen işçilik (SİGORTA MATRAHI) toplamı

    Aşağıda belirtmiş olduğumuz web adresinden konunun detayına ulaşabilirsiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/SeminerNotlar/01032017/ismmmoAsgari%20%C4%B0%C5%9F%C3%A7ilik%20Uygulamalar%C4%B1k%C4%B1sa.pdf


    BENZER İÇERİKLER

    Asgari İşçilik Uygulaması

    Asgari işçilik hesaplamalarında malzemeli işçilik faturalarının hesaplamasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

    Özel konut inşaatlarında asgari işçilik farkı peşin olarak ödenir mi?


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇalışma İzni İkamet İzni Yerine Geçer mi?
    Sonraki İçerikİşveren 31 gün olan aylarda personellerinin SGK bildirgesini 31 gün olarak beyan edebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz