Ana Sayfa Vergi Özel inşaat sahipleri çalıştırdıkları personeller için muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunacaklar mı?

Özel inşaat sahipleri çalıştırdıkları personeller için muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunacaklar mı?

2556
0

Defter tutma yükümlülüğü olmayan, Geçici müteahhit belgesi alarak kendi arsasına kendi evini yapan kişinin 11/2019 SGK ‘ya dosya açtırıp iskân alabilmek için ödenecek olan asgari işçilik tutarı kadar çalışan ustaların sigorta primleri için ahpb verecek. Bu kişi 01.01.2020 de uygulamaya girecek MUHSGK birleştirmesi için 003 gelir vergisi stopaj mükellefiyeti açtıracak mı?

Özel inşaatlarda çalışanlara ödenen ücretler GVK 64. maddesine göre yapılır.

İşveren GV stopajı yapmaz. Çalışanlar GVK 64. maddeye göre ikametlerinin bulunduğu yerdeki VD müracaat ederek Vergilerini tahakkuk ettirirler tahakkuk eden vergiyi kendileri öder.

SGK veya Birleştirilmiş Muhtasarda sadece SGK kesintileri beyan edilir.

Site kapıcılarından vergi kesintisi yapılmıyor ve muhtasar beyannamesi verilmiyor.

01.01.2020 tarihinden itibaren verilecek olan muhtasar prim kapıcılar için; eskisi gibi SGK ya mı yoksa vergi dairesinden alacağımız sicil numarası ile muhtasar beyannamesi ile mi vereceğiz?

003 koduyla stopaj mükellefiyeti açtırıp kullanıcı kodu ve şifre alınarak muhaphbnizi GİB’e göndermeniz gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi mükellefiyeti olmayan site yönetimleri Muhtasar prim beyannamesine geçmek zorunda mıdır?
Sonraki İçerikMotorin fiyatları 11 kuruş arttı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz