Ana Sayfa Vergi Özel Hesap Dönemi Kullananlar İçin Kurumlar Vergisi Beyan Dönemi Nedir?

    Özel Hesap Dönemi Kullananlar İçin Kurumlar Vergisi Beyan Dönemi Nedir?

    3572
    0

    1- ÖZEL HESAP DÖNEMİ KULLANANLAR İÇİN KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ NEDİR?
    Yıllık beyan esasında vergilendirilen kurumların vergilendirme dönemi, hesap dönemidir.
    Ancak, kendilerine özel hesap dönemi tayin edilenlerin vergilendirme dönemi, özel hesap dönemleridir.

    2- KESİNTİ SURETİYLE ÖDENEN VERGİLERDE HANGİ DÖNEM VERGİ DÖNEMİ SAYILIR?
    Kesinti suretiyle ödenen vergilerde, istihkak sahiplerince ayrıca yıllık veya özel beyanname verilmeyen hallerde, vergi kesintisinin ilgili bulunduğu dönemler, vergilendirme dönemi sayılır.

    ***Kanunun 26’ncı maddesi gereğince verilen beyannameler ile bildirilen kazançların vergilendirilmesinde, vergilendirme dönemi yerine kazancın elde edilme tarihi esas alınır.

    ***Yıllık kurumlar vergisi beyannamesi, kurumun Türkiye’deki iş yerinin veya daimî temsilcisinin bulunduğu yerin;

    Türkiye’de iş yeri veya daimî temsilcisi olmadığı takdirde yabancı kuruma kazanç sağlayanların bağlı olduğu yerin vergi dairesine verilir.

    3- KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR?
    Beyanname, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden yirmi beşinci günü akşamına kadar, tarhiyatın muhatabının Türkiye’yi terk etmesi halinde ise ülkeyi terk etmesinden önceki 15 (on beş) gün içinde verilir.

    ***Beyannamelerin şekil, içerik ve ekleri Maliye Bakanlığınca belirlenir. Mükellefler beyanlarını bu beyanname ile yapmak veya bu beyannamelerde yazılı bilgilere uygun olarak bildirmek zorundadır.

    Kaynak: Kurumlar Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVadeli İşlem Ve Opsiyon Sözleşmelerinden Elde Edilen Gelirler Nasıl Vergilendirilir?
    Sonraki İçerik2017 – Mart Dönemi Bankalarca Kullandırılan Kredilerin Sektörel Dağılımı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz