Ana Sayfa Vergi Özel hastaneler tarafından yapılan kadro kiralama ve devir işlemlerinde KDV oranı

    Özel hastaneler tarafından yapılan kadro kiralama ve devir işlemlerinde KDV oranı

    ...özel hastanelere/polikliniklere ait birimlerin/kadroların kiralanması, devri işlemleri, söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin B/21 inci sırası kapsamında değerlendirilemeyeceğinden; söz konusu kiralama, devir işlemlerine ilişkin olarak tahsil edilen bedellere genel oranda (%18) KDV uygulanması gerekmektedir.

    890
    0

    T.C.
    AKSARAY VALİLİĞİ
    Defterdarlık Gelir Müdürlüğü

    Sayı

    :

    82185597-200.03.01-5918

    14.04.2021

    Konu

    :

    Özel hastaneler tarafından yapılan kadro kiralama ve devir işlemlerinde KDV oranı

     

    İlgide kayıtlı özelge talep formunda; özel hastanelere/polikliniklere ait birimlerin/kadroların başka hastanelere/polikliniklere kiralanması, devredilmesi işlemlerine ilişkin olarak tahsil edilen bedellere uygulanması gereken katma değer vergisi (KDV) oranı sorulmaktadır.

    Mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranları, 3065 sayılı KDV Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, maddede yer alan sınırlar dahilinde, 700 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişmeden önce Bakanlar Kurulu, değişiklik sonrasında ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir.

    Bu kapsamda KDV oranları, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %8, sözü edilen listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler içinse %18 olarak belirlenmiştir.

    Söz konusu Karar eki (II) sayılı listenin B/21 inci sırasında “İlgili Bakanlıklar ya da kanunlarla izin verilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından yerine getirilen insan veya hayvan sağlığına yönelik koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri (hayvan ırkının ıslahına yönelik hizmetler dahil) ile bu hizmetleri ifa edenlere hekimlerce veya hekimler vasıtasıyla verilen hizmetler, ambulans hizmetleri,” sayılmıştır.

    Buna göre, özel hastanelere/polikliniklere ait birimlerin/kadroların kiralanması, devri işlemleri, söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin B/21 inci sırası kapsamında değerlendirilemeyeceğinden; söz konusu kiralama, devir işlemlerine ilişkin olarak tahsil edilen bedellere genel oranda (%18) KDV uygulanması gerekmektedir.

    Önceki İçerikMotosikletle yapılan kurye taşımacılığı hizmetinde KDV tevkifatı
    Sonraki İçerikŞirket aktifinde kayıtlı makine ve teçhizatlar için yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz