Ana Sayfa Muhasebe Özel fonlar hesabından yapacağımız sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz tespit raporunun başlığı ne...

Özel fonlar hesabından yapacağımız sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz tespit raporunun başlığı ne olmalıdır?

1033
0
Özel fonlar hesabından yapacağımız sermaye artışına istinaden düzenleyeceğimiz tespit raporunun başlığı ne olmalıdır?


Şirketimizin yapacağı sermaye artışı, 549 hesaplarda takip ettiğimiz sermaye artışı avansları hesabından karşılanacaktır. Bu durumda arttırılacak tutar ile ilgili yazılacak rapor ortakların alacaklarının tespitine dair rapor mu olacaktır?

Raporun başlığı çok önemli değil, ancak sermayenin ödendiği ve sermayeye eklenecek olan iç kaynağın tespiti raporu denilebilir, sermayenin ödenmesi ve iç kaynağın tespitini tek raporda yazabilirsiniz.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Bağımlı olarak çalışan meslek mensubu çalıştığı kurumun sermaye artış raporu düzenleyebilir mi?

Kendi çalıştığım şirketin sermaye artış raporunu SMMM unvanıyla işyeri açmadan yazabilir miyim?

Sermaye artırımında şirketin ortaklardan alacağının olması bir sorun teşkil eder mi?

 

Önceki İçerikAnadolu’da açılan ilk Lise “Abdurrahmanpaşa Lisesi”
Sonraki İçerik1941 – Mihver Devletlerin İlerleyişi Hız Kazanıyor (Dünya Tarihi / Yakın Tarih (20. Yüzyıl))

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz