Ana Sayfa Vergi Özel esaslara tabi mükellefler KDV iadesi alabilir mi?

Özel esaslara tabi mükellefler KDV iadesi alabilir mi?

662
0

Mükellefimiz 2015-2016 yılları için “VUK 359 Madde Sahte Fatura düzenleme suçu “iddiasından dolayı vergi dairesi ile dava aşamasında olup dava sonuçlanmadan İhraç Kayıtlı Mal alıp İhracat yapmasında ve İhraç Kayıtlı Satış yapmasında kanunen bir sakınca var mı?

Müşteriniz bahsettiğiniz ticari faaliyetlerde bulunur. Ancak KDV iadesi işlemleri için Müşteriniz vergi dairesince “özel esaslara tabi mükellefler “listesine diğer bir tabirle ‘kod listesinde ise iade işlemi yapılmaz. Bürokratik işlemler için VD ile görüşünüz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYabancı uyruklu bir kişi Türkiye’de vergi mükellefiyeti tahsis ederse Bağ Kur kapsamında sigortalılığı olur mu?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemi Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz