Ana Sayfa Dünya Özbekistan’da sanayi üretim hacmi endeksi %106,4 olarak gerçekleşti

Özbekistan’da sanayi üretim hacmi endeksi %106,4 olarak gerçekleşti

498
0

Özbekistan’da sanayi üretim hacmi endeksi %106,4 olarak gerçekleşti

Özbekistan İstatistik Komitesi’nin yayınladığı verilere göre, 2019 Ocak-Kasım döneminde Özbekistan’daki işletmelerinin sanayi üretimi 297,8 trilyon Özbekistan Somu, geçen yılın aynı dönemine göre sanayi üretim hacmi endeksi %106,4 olarak gerçekleşti.

Sanayi üretim hacminin büyümesinde ana faktör, madencilik endüstrisinde ve taşocakçılığında % 2,8’lik artış, imalatta % 7,9’lük artış, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirmede %0,2 artış, su temini, kanalizasyon, atık toplama ve bertarafda %5,8’lik artıştır.

Ocak-Kasım 2019’da, imalat işletmelerinin endüstriyel üretimi 237.4 trilyon Özbekistan Somu, yani toplam endüstrinin %79,7’siydi.

Ocak-Kasım 2019’da tüketici malları üretimi yapısında 2018 yılının aynı dönemine göre gıda dışı ürünler %68,7’den %68,5’e geriledi.


Kaynak: Özbekistan İstatistik Komitesi / Link: https://stat.uz/en/440-byulleteni-ru-2/5333-press-releases2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÖTV’li madeni yağları ihraç ettiğimizde ÖTV’yi iade alabilir miyiz?
Sonraki İçerikDefter beyan sistemine ilk kez girişi yapılacak sabit kıymetin kaydı nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz