Ana Sayfa Dünya Özbekistan’da Girişimciliği Destekleme Devlet Fonu ile ihracatçılara ihracat öncesi finansman kredileri için...

    Özbekistan’da Girişimciliği Destekleme Devlet Fonu ile ihracatçılara ihracat öncesi finansman kredileri için %50’ye varan oranda destek verilecek

    98
    0

    Özbekistan Cumhurbaşkanı ihracatçıları desteklemek amacıyla yeni bir kararname imzaladı

    Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, “İhracat faaliyetlerine mali desteği daha da genişletmek için önlemler hakkında” yeni bir kararname imzaladı. 1 Ocak 2022 tarihine kadar Girişimciliği Destekleme Devlet Fonu, ihracatçılara ihracat öncesi finansman kredileri için %50’ye varan oranda destek verecek. Bu durumda bankalar tarafından belirlenen kredilerin büyüklüğü ve faiz oranına bakılmaksızın işletme sermayesi de olabilir. Fon ayrıca, ihracat öncesi finansman için tahsis edilen banka kredileri için, işletme sermayesi dahil olmak üzere, kredi tutarının %50’sine kadar, ancak 8 milyar Sum’u geçmemek üzere teminat vermektedir. Karar’da, daha önce alınan kredilerde borç olup olmadığına bakılmaksızın, olumlu bir kredi geçmişinin varlığına bağlı olarak Fon’un destek sağlayacağı vurgulanmaktadır. Ayrıca, verilen garantiler için yarıya indirilmiş bir komisyon alacaktır. İhracatı artırma konusu 21 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenen toplantında gündeme gelmişti, Mirziyoyev: “Bugün ihracatçı işletmeler için mali desteğin genişletilmesine ilişkin bir Kararname imzaladım. Şu anda oluşturulmakta olan İhracat Destek Fonu aracılığıyla bu tür işletmelere ek fon tahsis edilecektir. Bu amaçlar için, fona 100 milyon dolar tahsis edilmiştir. Dış piyasaya kesintisiz ürün tedariği için işletmeler, işletme sermayesi oluşturmayı hedefleyecekler” ifadelerini kullandı.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / (Spot.uz)
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKiralık iş yerimize yaptırdığımız tadilat, tasarım giderlerini özel maliyetler hesabında takip edebilir miyim?
    Sonraki İçerikBasit usule tabi mükelleflere düzenlenen faturalarda KDV olmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz