Ana Sayfa Muhasebe Oyun yazarlığı yapan bir kişinin kazancı serbest meslek kazancı kapsamında mıdır?

Oyun yazarlığı yapan bir kişinin kazancı serbest meslek kazancı kapsamında mıdır?

Oyun yazarlığı yapan bir kişinin kazancı serbest meslek kazancı kapsamında mıdır?

613
0

Tiyatro oyun yazarlığı yapan ve bu oyunları özel tiyatrolara satan kişinin kazancı ticari mi yoksa serbest meslek kazancı mıdır? İkinci sorum, eğer serbest meslek kazancı ise aynı anda ticari kazanç türünden mükellefiyet tesis edilebilir mi?

Serbest meslek kazancıdır. Ayrıca Ticari kazancı varsa her iki kazanç unsuru için de ayrı ayrı defter tutulur.

Sağlık kabini faaliyetleri yapacak olan bir limited şirket için mükellefiyetin tesisinde gelir unsuru serbest meslek kazancı olarak mı ya da ticari kazanç olarak mı değerlendirilmesi gerekmektedir?

Limited şirketler faaliyetleri ne olursa olsun Ticari kazanç elde eder. Bahsettiğiniz Kurum da Ticari kazanç elde edecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikUluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2019 yıl sonuna göre %10,3 oranında azaldı
Sonraki İçerikABD’de Haziran 2020’de Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %0,6 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz