Ana Sayfa Vergi ÖTV’li alışlarda B formları hangi tutar üzerinden beyan edilmelidir?

    ÖTV’li alışlarda B formları hangi tutar üzerinden beyan edilmelidir?

    449
    0
    Mükellefimiz otobüs almıştır. 
    Fatura matrahı: 453.096,16 TL
    KDV: 82.372,88 TL
    ÖTV 4.530,96 TL
    Toplam: 540.000,00 TL’dir. BA bildireceğim tutar nedir ?

    KDV indirim konusu yapılır. ÖTV tercihe göre tek seferde gider de yazılabilir veya maliyete eklenir. Maliyete eklenmesi halinde araç bedeli +ötv toplamı üzerinden amortisman ayrılır. 

    Ba formuna KDV hariç tutar yazılır.


    Yüz ağdası işi ile iştigal edecek olan bir mükellefimiz yurt içinden balmumu ve reçine alarak bunları yüz ağdası kalıplarında perakende satışa hazır hale getirmektedir. Satışa konu ürünler için ötv uygulanacak mıdır?

    Bahsettiğiniz ürün için ötv listelerini inceleyiniz. Listede (ıv sayılı liste) var ise belirtilen oranda ötv hesaplanır hesaplanan ötv faturada belirtilir. Müşteriden tahsil edilir. Ötv beyanname ile beyan edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOBİ’lere E-Tebligat Zorunluluğu
    Sonraki İçerikDünya Navlun Fiyatları Fırladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz