Ana Sayfa Vergi ÖTV’de Diplomatik İstisna Kimler İçin Uygulanabilir?

    ÖTV’de Diplomatik İstisna Kimler İçin Uygulanabilir?

    2323
    0

    4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I), (II) ve (III) sayılı listelerde yer alan malların, karşılıklı olmak kaydıyla;
    1- Yabancı devletlerin Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri, konsoloslukları,
    2- Uluslararası anlaşmalarla vergi muafiyeti tanınan uluslararası kuruluşlar
    3- Bunların diplomatik haklara sahip mensupları tarafından,
    kendi ihtiyaçları için ilk iktisabı, ithali veya bunlara teslimi ile ev sahibi hükümet anlaşmaları veya ülkemizin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’deki uluslararası kuruluşlar ve bunların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensupları tarafından Türkiye’de görevde bulundukları süre içinde kendi ihtiyaçları için ilk iktisabı, ithali veya bunlara teslimi vergiden müstesnadır.

    Kaynak: Özel Tüketim Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKDV Tevkifatı Uygulamasında Sınır Nedir?
    Sonraki İçerikKira Sözleşmelerinde Kefalet Durumu Olması Halinde Damga Vergisi Ne Şekilde Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz