Ana Sayfa Muhasebe ÖTV ödeyerek ithal ettiğimiz bir ürünü ihraç ettiğimizde satış faturamızda ÖTV tutarını...

    ÖTV ödeyerek ithal ettiğimiz bir ürünü ihraç ettiğimizde satış faturamızda ÖTV tutarını belirtmeli miyiz?

    yurt dışından ithal edilen motosikletler için ÖTV ödenir mi?

    516
    0

    Firmamız motosiklet ithal edip, yurt içinde satmaktadır. Vergi mükellefi olmayan bir şahsa bir motosiklet sattık. Satarken doğal olarak ötv beyannamesi verip, ötv ve kdv ödedik. Sonra satış yaptığımız şahıs motorsikleti iade ettik. Ötv açısından durum nedir acaba?

    ÖTV bir kez ödenir. İade alınan motosikletin yeniden satmanız durumunda yeniden ÖTV tahsil etmeyeceksiniz. İade eden müşteriye ÖTV iade edilmez.

    ÖTV mükellefi olarak yurt dışından ithal ettiğimiz ürünün satışındaki uygulama nasıldır?

    ÖTV ithalatta veya imalatta bir sefer ödenir. Ödediğiniz ÖTV maliyet unsuru olarak kayıtlara alınır. Satış da ayrıca ÖTV belirtilmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeniz, Hava ve Demiryolu Taşıma Araçlarının Tesliminde, Tadil, Bakım ve Onarımında, İmal ve İnşasına İlişkin Alımlarda KDV İstisnası
    Sonraki İçerikGemi Kira Sözleşmelerinin Türleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz