Ana Sayfa Haberler Otomotiv devine 10 milyon dolar ceza!

Otomotiv devine 10 milyon dolar ceza!

916
0

Geçen yaz bazı BMW araçlarında meydana gelen motor yangınları sonucu Güney Kore alarma geçmişti.

Otomotiv devi şirket, bazı araçların egzoz sistemlerinde (ERG) oluşan sıkıntıları sebep olarak göstermiş ve inceleme için yaklaşık 100 bin aracı Ağustos ayında geri çağırmıştı.

Fakat Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı şirketin, yangınlardan etkilenen 172.000 aracın incelenme sürecini geciktirerek olayı gizlemeye çalıştığını iddia etti.

Bunun sonucunda şirket, 9,93 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca Bakanlık, EGR sistemlerinin bulunduğu tüm araçların şirket tarafından geri çağrılmasını istedi.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇin ABD’yi geçti!
Sonraki İçerikAmerika piyasalarındaki düşüş Asya’yı vurdu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz