Ana Sayfa Vergi Oto yıkama hizmetlerinde yıl sonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?

    Oto yıkama hizmetlerinde yıl sonuna kadar uygulanacak KDV oranı nedir?

    5455
    0
    Oto yıkama ve otopark işletmeciliği yapan bir işletme, yıl sonuna kadar (01.08.2020 ile 31.12.2020 tarihleri arasında) otopark hizmetinden elde ettiği gelir için %18 KDV ve oto yıkama hizmetlerinden elde ettiği kazançlarda ise %8 kdv oranı ile fatura veya yazarkasa fişi düzenlemesi doğru mudur?

    “Motorlu kara taşıtlarının yağlanması, yıkanması, cilalanması hizmetleri ile bunlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarımı (malzemeler hariç),” Hizmetleri için 31/12/2020 tarihine kadar uygulanacak KDV oranı % 8 dir.

    Otopark hizmet bedeli için KDV oranı % 18’dir.


    Biz müşterilerimize Güvenlik yazılımları, yedekleme yazılımları piyasadan satın alıp satıyoruz.
    Daha sonra da yıllık bu satışını yapmış olduğumuz ürünlerin desteğini 1 yıl olarak (uzaktan ya da yerinde sorun çıkması halinde veya ek kurulumlar halinde) fatura ediyoruz.
    Bu yıllık servis faturasını da %18 kesiyoruz.
    01.08.2020 tarihinde bazı kdv oranlarının düşürülmesi tebliği yayınlandı “Bilgisayarların iletişim araç ve gereçlerinin, saatlerin bakım ve onarımı biz bu kapsama girer miyiz? Yani bizim bu yıllık servis ücreti faturalarını yüzde 8 mi kesmemiz gerekir yıl sonuna kadar. Yüzde 8 olsa bile 31.12.2020 de kdv oranlarında herşey eskiye dönebilir. Nasıl ilerlememiz gerekir?

    Verilen hizmet BAKIM, ONARIM kapsamında ise 31/12/2020 tarihine kadar hesaplanması gereken KDV oranı % 8’dir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşletme defterine tabi mükellefler e-defter kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikİş yerinin kapanması nedeniyle işçi çıkarma fesih yasağı kapsamında mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz