Ana Sayfa Muhasebe Oto kiralama şirketinden araç almak istiyorum. Tarafıma düzenlenecek faturada KDV oranı ne...

Oto kiralama şirketinden araç almak istiyorum. Tarafıma düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

657
0
Oto kiralama şirketinden araç almak istiyorum. Tarafıma düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

Oto kiralama şirketinden binek oto alacağım. Oto kiralama şirketi KDV oranı olarak %1 olarak kesmek istiyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı kararında ne kadar aldıysa o oranda kesmesi gerekir. Bu sebeple KDV oranı ne olması gerekir?

İşletmenizde kiralama faaliyetinde kullandığınız binek otomobil niteliğindeki araçların nihai tüketicilere veya ticari işletmelere tesliminde %18 oranında KDV hesaplanacaktır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Araç kiralama işi yapan firmalar aktifine kayıtlı araçları sattığında KDV oranı ne olur?

Araç kiralama firmaları %18 KDV ile aldıkları aracın kdv’sini indirebilir mi?

Oto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını aylık olarak düzenleyebilir miyim?

 

 

Önceki İçerikSüt ve Süt Ürünleri Üretimi, Nisan 2019
Sonraki İçerikKonkordato Gider Avansı Tarifesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz