Ana Sayfa Vergi Oto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını...

Oto kiralama hizmeti yapan şirketimde bir senelik peşin aldığım kira bedelinin faturasını aylık olarak düzenleyebilir miyim?

973
0

Oto kiralama işi yapan firmamız var. Bir müşterisinden bir yıllık kiralama bedelini 01.03.2019 tarihinde peşin olarak alıyor. Kiralama faturalarını her ay aylık olarak kesebilir mi? Yoksa EFT’nin geldiği gün yıllık faturanın tamamını tek seferde mi kesmesi gerekir?

 

Kiralama sözleşmesinde kira bedeli aylık fatura düzenlenerek tahsil edilecek maddesi varsa fatura aylık olarak düzenlenebilir. Bedel peşin alınmış ise Fatura bedelin tahsil edildiği tarihte düzenlenir.

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Araç kiralama firmaları %18 KDV ile aldıkları aracın kdv’sini indirebilir mi?

 

 

 

Galeriyiz. Binek oto alımındaki ÖTV’yi direkt gider yazabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikZorlu Holding’den yeni şirket
Sonraki İçerikMüdürler Kurulu karar defteri boşsa kapanış tasdiki yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz