Ana Sayfa Vergi Oto alım ve satımı yapan gerçek kişi ticari faaliyeti dışında araç alımı...

    Oto alım ve satımı yapan gerçek kişi ticari faaliyeti dışında araç alımı satımı yapabilir mi?

    574
    0

    Oto ticaret ile iştigal eden bir şahıs firması sahibi hiç bu söz konusu şahıs firmasına alış ve satış kaydı yapmadan (bireysel olarak) bir yıl içinde kaç adet araç alışı/satışı gerçekleştirebilir acaba?

    Oto ticareti ile uğraşan kişi için bireysel uğraş diye bir tanımlama olmaz.

    Bir araç da olsa alım satıma konu olan araç için belge alır belge (Fatura) düzenler.

    2.el araç alım satımı yapan firma var. Firma sıfır bir araç aldı %18 kdv ile bu kdv indirim konusu yapabilir miyiz?

    KDV indirilir. Tüm satışlarda % 18 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs firmaları akrabalarıyla ticari faaliyette bulunabilir mi?
    Sonraki İçerikBayilerimize ve perakende satış yaptığımız kişilere farklı iskontolar uygulamamıza yasal bir engel var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz