Ana Sayfa Muhasebe Oto alım satımı yapan firmalar alım satıma konu olan araçları için yaptıkları...

    Oto alım satımı yapan firmalar alım satıma konu olan araçları için yaptıkları harcamaları gider olarak kullanabilir mi?

    İkinci el araç alım satımı yapanlarda binek oto gider kısıtlaması uygulanır mı?, İkinci el araç alım satımı yapanlar defter beyan sistemine gider pusulası ile mi kayıt yaparlar?

    523
    0

    Faaliyet konusu ikinci el oto alım satım olan işletmenin, alım satıma konu araçların bakım, onarım, yakıt vb harcamalarının tamamını gidere işleyebilir miyiz?

    Alım ve satıma konu olan binek araçlar işletmede kullanılmadığı takdirde gider kısıtlaması yapılmaz.

    İkinci el araç alım satım ticareti yapan mükellef satmak üzere aldığı aracı gider pusulası düzenlemek suretiyle devrini almıştır. Bu aracın defter beyan sistemine kayıt işlemi hangi kayıt türlerini kullanarak işleme almalıyız?

    Belge Kayıt türünde Gider pusulası seçilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı Temmuz ayında toplam LPG üretimi geçen yılın aynı ayına göre %14,00 azaldı
    Sonraki İçerikSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na Periyodik Pay Olarak 186,8 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz