Ana Sayfa Vergi Oto alım satımı ve oto kiralama işi aynı adi ortaklık bünyesinde yapılabilir...

    Oto alım satımı ve oto kiralama işi aynı adi ortaklık bünyesinde yapılabilir mi?

    212
    0

    Oto galericilik faaliyeti ile iştigal eden bir adi ortaklık araç kiralama işini de yapmak istiyor. hem oto galericilik hem de araç kiralama işini aynı adi ortaklık bünyesinde yapabilir mi? bir dönem galericilik faaliyeti ile iştigal edenler başka bir iş ile iştigal edemez diye bir görüş vardı.

    Vergi hukukuna göre iki faaliyetinde bir arada yapılmasına engel yok. Konu ile ilgili varsa başka mevzuatlar konusunda bilgimiz yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7440 Vergi Yapılandırması Başvurusu Hangi Tarihe Kadar Yapılacak?
    Sonraki İçerikKira ödemesi için bankadan verilen kağıt dekont Ba formuna dahil edilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz