Ana Sayfa Vergi Oteller aldıkları demirbaş niteliğindeki ürünleri direkt olarak gider yazılabilir mi?

Oteller aldıkları demirbaş niteliğindeki ürünleri direkt olarak gider yazılabilir mi?

Oteller aldıkları demirbaş ürünleri gider yazabilir mi?

1605
0

Otel işletmesinde, örneğin odalara alınan tv, mobilya, beyaz eşya vb. malzemeleri 255 hesapta mı takip ediyoruz. İstisna durumu var mıdır direkt 740 hesaplarda takip edilebilir mi?

255 Hesapta takip edilir. Özel bir durum ,istisna olmaz. 740 hesap gider hesabıdır. ATİK hesabı değildir.

Mühendislik işi ile iştigal eden şirket aktifine demirbaş olarak alınmış bir binek otomobil satışında eğer sözleşme ana konusunda araç alım satımı yapabilir yazarsa alış-satış farkına özel matrah çalışır mı? yoksa satışın tamamı %1 KDV midir?

Özel matrah uygulaması İkinci el araç ticareti yapan kişilerin Vergi mükellefi olmayanlardan satın aldıkları binek otoların satışında uygulanır.

Aktife kayıtlı araçlarda uygulanmaz.

Satışın tamamı üzerinden %1 KDV hesaplanır.

Ana sözleşmeye araç alım satımı hükmü yazılması halinde özel matrah hesaplaması yukarıda belirtilen koşullara göre yapılabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sistemimde gider olarak yazılabilecek demirbaş sınırı nedir?

Demirbaş satışları KDV beyannamesinin hangi satırında gösterilir?

Demirbaş satış zararı kanunen kabul edilmeyen gider midir?

Önceki İçerikTüm işletme kredisi türleri ile bireysel taşıt kredilerinde talepte artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilere olan talepte azalış oldu
Sonraki İçerikMali ve Sosyal Haklar Genelgesi Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz