Ana Sayfa TTK Ortakların şirketten alacakları sermaye arttırımında kullanılabilinir mi?

    Ortakların şirketten alacakları sermaye arttırımında kullanılabilinir mi?

    529
    0
    Geçmiş yıllarda stok affı ile kayda alınan emtia hesabına alınan tutarlar sermayeye ilave edilebilir mi? 

    Af nedeni ile kayıtlardaki emtianın sermayeye eklenmesine müsaade edilmişti. 

    Süre belirtilmediği için raporunuzda bu emtia tutarının nereden geldiği ve kayıtlara işlenmiş olduğuna ve sermaye artışında kullanılabileceğine yer vermeniz yerinde olacaktır.


    Şirketin mal alışı yaptığı satıcılara verilen borç senetleri şirket ortağı tarafından ödendi. Bu durumda şirket ortağının şirkette bir alacağı oluştu. Söz konusu şirket ortağının alacağını sermaye artışı yaparak sermaye ilave edebilir miyiz?

    Ortak alacakları sermaye artışında kullanılabilir. Ortaklarca nakit verilen bu alacakların müşavir raporu ile tespit edilmiş olması ve raporun evrak ekinde ilgili ticaret sicili müdürlüğüne verilmesi gerekmektedir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜrün teslimlerinde verilen depozitolu paletler için fatura düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerikYurt Dışındaki gerçek kişiden kiralanan iş yeri için uygulanacak stopaj oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz