Ana Sayfa TTK Ortakların şirkete vermiş olduğu borçları sermayeye ekleyebilir miyiz?

Ortakların şirkete vermiş olduğu borçları sermayeye ekleyebilir miyiz?

575
0

Şirketimizin sermayesini artırmak istiyoruz. Sermaye artırımını ortaklara borçlar hesabından yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim. SMMM raporu nasıl hazırlanmalı ve SMMM raporu yeterli midir?

Ortaklara borçların; ortaklarca şirkete nakit verilmiş olması raporlandığı takdirde, sermayenin ödenmesi bölümüne yazılarak ve SMMM raporu ile işlemlerinizin yapılabileceği, ancak ortak alacaklarının nakit verilmemiş olması halinde bu paraların ayni sermaye kabul olacağından mahkemeden bilirkişi marifetince tespiti gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKullanılmış eşya ithalatı için başvuru için gerekli belgeler nelerdir?
Sonraki İçerikBelediye İtfaiye Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. 2 Nisan 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz