Ana Sayfa Mevzuat Ortaklardan alacaklar hesabındaki bakiye sermaye azaltımında kullanılabilinir mi?

Ortaklardan alacaklar hesabındaki bakiye sermaye azaltımında kullanılabilinir mi?

577
0

Limited şirkette 131 ortaklardan alacaklar hesabında ortağın şirketten yıl içinde aldığı tutarları rapor ile sermaye azaltımında kullanabilir miyiz?

Bu hesaptaki alacaklar ortaklara dağıtılarak çıkarılabilir. Henüz sermayeye eklenmemiş ortak alacağının azaltım yolu ile kayıtlardan çıkarılması olamaz.

Kaldı ki bu hesaptaki alacaklar ancak ortaklarca sermayeye eklenmesi kararı alınması halinde sermaye artışında kullanılabilmektedir, uygulamada bu yönde gelişmiştir.

A.Ş.’lerde hisse devri tescile tabi olmadığından Hisse devrinin görüleceği yer, Son hazirun cetveli ve pay defteri kayıtlarıdır değil mi?

Hisse devri pay defterine işlenmesi zorunlu olduğundan dediğiniz gibi bu defterden veya sonrası genel kurul yapılmış olması halinde hazirun cetvelinden görülebilir.

Sermaye artışlarında tüm ortakların katılımı ile yapılmış ise tadil metni içinde de yer alabilmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021’de hayata geçirilmesi planlanan Vadeli Doğal Gaz Piyasası Ne Getirecek? 
Sonraki İçerikKarşılıksız işlemi yapılan çek tutarı Ocak–Ağustos 2020 döneminde azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz