Ana Sayfa Muhasebe Ortaklardan alacak hesabına kestiğimiz faturanın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır? KDV beyannamesinde nasıl...

Ortaklardan alacak hesabına kestiğimiz faturanın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır? KDV beyannamesinde nasıl beyan etmeliyim?

857
0
Ortaklardan alacak hesabına kestiğimiz faturanın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır? KDV beyannamesinde nasıl beyan etmeliyim?

 

131 hesaba adat yapıp artı KDV fatura kestik. Hesaplara kaydı;

1-) 131 (B)
642 (A)
391 (A) doğru mudur?

2-) KDV Beyannamesinde nasıl göstermeliyim?

 

1- Doğrudur. 2-KDV beyannamesinde Normal teslimler arasında beyan edilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ortakların şirketten alacağına adat hesaplanır mı?

İlişkili şirketten yapılan borçlanmalar örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması açısından nasıl değerlendirilir?

Ortaklardan olan alacak için adat hesaplama ve fatura

 

 

Önceki İçerikTürk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/35)’in 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır. – 13.7.2019
Sonraki İçerikŞahıs olarak hizmet verecek olan mühendisler İşletme defteri mi serbest meslek defteri mi tutmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz