Ana Sayfa Muhasebe Ortaklar şirketlerine sermaye avansı verebilir mi?

    Ortaklar şirketlerine sermaye avansı verebilir mi?

    Eski tarihli olduğu için eski sermayenin ödendiğine dair kayıtlara ulaşamayanlar bu tespiti mevcut yasal defterlerden inceleyebilir mi?, Ortaklara şirkete sermaye avansı verebilir mi? Şirketlerde ortaklar tarafından sermaye artırımında kullanılmak üzere verilen sermaye avansı hangi hesaba işlenir?

    958
    0

    Ortaklar şirkete daha sonra sermaye ilave etmek suretiyle sermaye Avansı verebilir mi?

    Sermaye artırımı için avans verilmez. Ortaklar şirkete Borç verebilir.

    Verilen borç 331 hesap da takip edilir.

    Şirkete verilen borca ADAT hesaplanmaz. Şirketin ortağa verdiği borca ADAT hesaplanır.

    Limited şirket sermaye artırımı yapacağız. Son sermaye artırımı 23 Kasım 2006 yılında yapılmış, Sermayenin ödendiğinin tespitine ait SMMM raporunda Sermayenin ödendiği yıllara ait defterler bilgilerini, defterlere ulaşılamadığı için defter bilgileri ve yevmiye kayıtlarını yazmıyor. Ne yapmalıyız?

    Mevcut mali kayıtlara atıf yapılarak tespitin yapılması ve raporun yazılması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGelir vergisi mükellefi aktifine kayıtlı gayrimenkulu kiraya verildiğinde fatura düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerikAdres nakli için ödediğimiz komisyon faturasını direkt olarak gider yazabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz