Ana Sayfa Haberler Ortak Gümrük Tarifesi (OGT) nedir?

Ortak Gümrük Tarifesi (OGT) nedir?

3505
0
Ortak Gümrük Tarifesi (OGT) nedir?

”Ortak Gümrük Tarifesi” bir gümrük birliği içinde olan ülkelerin, gümrük birliği dışında olan ülkelerden gelen mallara uyguladıkları ortak gümrük tarifelerinin bütününe verilen isimdir.
Böylelikle, gümrük birliğine giriş yapan tüm ürünler giriş noktası hangi ülke olursa olsun aynı gümrük koşullarına tabi olurlar.
Türkiye Avrupa Birliği ile ortak bir gümrük tarifesi uygulamaktadır.

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTaksi ve servis işletmeciliği şahıslar ticari araçlarını sattıklarında düzenleyecekleri faturadaki KDV oranı ne olacaktır?
Sonraki İçerik2007 yılında aktifimize kayıt ettiğimiz daireyi 2019 yılı içinde satarsak düzenleyeceğimiz faturada KDV oranı ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz