Ana Sayfa Muhasebe Önceki dönem geçici vergi hesaplaması yapılırken kaydedilen kayıtları son dönem geçici vergi...

    Önceki dönem geçici vergi hesaplaması yapılırken kaydedilen kayıtları son dönem geçici vergi beyannamesi hesaplanırken değiştirebilir miyiz?

    869
    0

    Ortağımıza olan borcumuz 3. dönem geçici vergi döneminde öz kaynağın 3 katını geçiyordu. Bu dönem de kur farkının örtülü sermayeye isabet eden kısmını K.K.E.G. olarak değerlendirdik. Ancak 4. dönem sonunda ortağımıza olan borcun bir kısmını ödedik ve mevcut durum da öz kaynağımızın 3 katını geçmiyor. İlgili kur farkını tamamen gider olarak kayıtlara alabiliriz.

    Benim sormak istediğim 3. dönem de K.K.E.G. olarak dikkate aldığımız kur farkında herhangi bir değişiklik yapacak mıyız? Yoksa her geçici dönemi için yapılan hesaplar olduğu gibi kalmalı mı?

     

    Her geçici vergi dönemi için yapılan hesaplar olduğu gibi kalır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Nevi Değiştiren Şirketin Kıst Dönemdeki Zararları, Takip Eden Vergi Beyannamelerinde İndirim Konusu Yapılabilir mi?

     

     

    Yıllık Gelir Veya Kurumlar Vergisi Beyannameleri Üzerinden Hesaplanan Verginin % 5’inin İndirilmesi

     

     

    Yıl İçinde Kesilen Vergiler Kurumlar Vergisinden Nasıl Mahsup Edilir?

     

     

    Önceki İçerikKiraladığımız iş yeri içindeki demirbaşların amortisman giderlerini kim gider olarak yazacaktır?
    Sonraki İçerikSafi iradın bulunması için menkul sermaye iradından indirilecek giderler nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz