Ana Sayfa Muhasebe Okullara sunulan organizasyon işlerinde Okulların KDV mükellefiyeti yoksa ne yapacağız?

Okullara sunulan organizasyon işlerinde Okulların KDV mükellefiyeti yoksa ne yapacağız?

1187
0

Organizasyon işi yapan mükellefimiz okullara organizasyon çerçevesinde internet sitesinden bilet satıyor. Okula ait (okul vergi mükellefi değil) bilet ücretleri kendi hesabına geliyor.

Örneğin 20.000 TL’lik bilet satıyor 2.000 TL’sini organizasyon bedeli olarak alıyor, 18.000 TL’sini okula ödüyor. Burada kendi aldığına fatura kesecek okula ödediğini fatura alamadığı için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?
(17.12.2018 09:30)

Okul adına alınan bilet bedeli banka kanalı ile okulun hesabına yatırılır. Diğer taraftan Okul bilet satışı için KDV mükellefiyeti açarak bilet bedelleri için KDV tahsil edip VD yatıracaktır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt Dışı İnşaat Organizasyon İşi Kazançlarında Kurumlar Vergisi İstisnası Uygulanabilir mi?

 

Yemek Servis ve Organizasyon Hizmetlerinde Kısmi KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

 

Ortak hissesini devir etmeden önce kar dağıtımı yapmak zorunda mı?

 

 

 

Önceki İçerikDefterdar Camii
Sonraki İçerikMoody’s açıkladı: ABD ekonomisi çöküyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz