Ana Sayfa Basından Okula Dönüş Sezonu Bilgisayar Satışlarında Yeterli Artışı Sağlamadı!

Okula Dönüş Sezonu Bilgisayar Satışlarında Yeterli Artışı Sağlamadı!

1799
0

Eylül ayındaki okula dönüş sezonunda bilgisayar üreticileri umdukları satış rakamlarına ulaşamadı.

BİLGİSAYAR SATIŞLARI DÜŞTÜ
Yapılan araştırmalar 30 Eylüle kadar olan 3 aylık dönemde bilgisayar piyasasının özellikle Amerika’da kötü olduğunu gözler önüne serdi.

YÜZDE 10 DÜŞTÜ
Buna ek olarak, rapor ABD’de bilgisayar satışlarının yıldan yıla yüzde 10 düştüğünün de altını çiziyor. Buna göre; başarısız geçen okula dönüş sezonundan sonra ABD’de bilgisayar satışları 14,7 milyona düştü.

Uzmanlar; Zayıf geçen okula dönüş sezonunun, artık geleneksel bilgisayar alıcısı taleplerinin piyasa için artık etkilemediğinin kanıtı olduğunu belirtiyor.

STABİL BİR PİYASA VAR
Geçtiğimiz birkaç yıl içinde bilgisayar piyasasında yılın her çeyreğinde düşüş olsa da artık daha stabil bir piyasa var.

MALİYET ARTACAK
İşletmelerin bilgisayar alımlarının stabil olmasının piyasayı etkilediğini belirten uzmanlar HP ve DELL gibi donanım üreticilerinin,  parçaların maliyetlerinin artmasından dolayı bilgisayar fiyatlarının arttırmasının iş dünyası için sorun yaratacağını da düşünüyor.

LİDER HP
Amerika’daki 2 araştırma şirketi, yılın üçüncü çeyreğinde HP’yi dünyanın en büyük bilgisayar ihracatçısı olarak belirledi.

Lenovo, üçüncü çeyrekte 2 numaralı bilgisayar ihracatçısı  oldu.

Dell, aynı çeyrekte bir önceki yıla göre nispeten düz PC ihracatıyla birlikte üçüncü oldu.

ASUS ve Apple ise 4. Sırayı paylaşmaktadır.

Kaynak: Fortune

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikApple Iphone 8 Bataryalarında Şişme İddialarını Araştırıyor!
Sonraki İçerikMenkul Kıymetlerin İtfası Halinde Tevkifat Nasıl Hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz