Ana Sayfa Muhasebe Öğretmenlere verilen eğitim tazminatından sgk, gelir vergisi ve damga vergisi kesilir mi?

Öğretmenlere verilen eğitim tazminatından sgk, gelir vergisi ve damga vergisi kesilir mi?

1312
0

KONU
Eğitim tazminatından yapılacak vergi ve sgk kesintileri hak.


SORU
…Öğretmenlere bordroda konan eğitim tazminatından sgk gelir vergisi ve damga vergisi kesiliyor mu?

(19.11.2018 13:17)


CEVAP
Özel Öğretim Kurumlarında çalışan öğretmen ve personele ödenen eğitim-öğretim tazminatı ile yabancı dil tazminatı ve öğretim yılına hazırlık ödeneğinin resmi okul öğretmen ve personeline yapılan tutarı kadar kısmının gelir vergisine tabi tutulmaması, belirtilmiştir.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Verilen 24/05/2010 Tarih Ve B.07.1.GİB.4.34.16.01-GVK 61-122 Sayılı Özelgede yer alan görüşte bu yöndedir.

Sonuç olarak, eğitim tazminatının, halen yürürlükte olan Maliye Bakanlığı 2003/ 2 sayılı Gelir Vergisi İç Genelgesi ve yukarıda yer alan özelge uyarınca gelir vergisine tabi tutulmaması gerekir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikŞirket kuruluşunda defter tasdikini noter yapmayacak
Sonraki İçerikHome-Ofis İşyeri işletme kayıtlarına alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz