Ana Sayfa Muhasebe Öğrencilere yapılacak ücret iadelerine istinaden düzenlenecek gider pusulalarında stopaj hesaplanmalı mıdır?

Öğrencilere yapılacak ücret iadelerine istinaden düzenlenecek gider pusulalarında stopaj hesaplanmalı mıdır?

Öğrencilere yapılacak ücret iadelerine istinaden düzenlenecek gider pusulalarında stopaj hesaplanmalı mıdır?

506
0

Peşin ödeme yapan ve yurtta kalan öğrencilere kalmadıkları dönem için iade kısmını sormuştum ve gider pusulası kesmem lazım olduğunu söylemiştiniz. Ancak gider pusulasında stopaj olacak mı ve BA da bildirecek miyim?

Gider pusulasında Gelir vergisi stopajı olmaz. 5.000 TL’nin üstündeki Gider pusulası B formunda bildirilir.

Şirketimize bir şahıstan Amarok kamyonet aldık. Şahıstan aldığımız için gider pusulası ile kayıtlara aldık ve KDV’yi indirim konusu yapamadık. Şimdi satmak istediğimizde 18 KDV çıkıyor indirim konusu yapamadığımız işlem için bu normal mi nasıl bir yol izlemeliyiz?

Düzenlenecek faturada satış bedeli üzerinden %18 oranında KDV hesaplanacak. Başka yol olmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTOBB ve Trendyol “Trendyol ile İşini Büyüt” KOBİ Destek Programında neler var?
Sonraki İçerikBelçika’da geçici işsizlik oranı Haziran ayında %15’e geriledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz