Ana Sayfa Muhasebe Öğrencilere düzenlediğimiz faturaları B formunda bildirmeli miyiz?

Öğrencilere düzenlediğimiz faturaları B formunda bildirmeli miyiz?

675
0
Öğrencilere düzenlediğimiz faturaları B formunda bildirmeli miyiz?

Okul muhasebe biriminde görev yapmaktayım.

1) Ay olarak aylık kesiyoruz. Son 6 aylık olan kısmını toplu olarak kestim. Bu kesilen kısım BS haddini geçiyor her öğrenci. Bunları BS Formunda beyan etmem gerekir mi?

2) Öğrenci velimiz faturayı LTD. şirketi için kestirmek istiyordu. Ama öğrencinin ismi açıklama da yer almasın diyor. Bu olay yasal mıdır? Velimize böyle bir fatura kesebilir miyiz?

1-Fatura ne zaman düzenlenirse düzenlensin aylık limiti aşması halinde Bs formunda bildirilecektir.

2-Faturada Öğrencinin ismi mutlaka yer alır. Öğrenci olan Şirket değildir.

Şirket adına fatura düzenlenmesi söz konusu değildir. Diğer taraftan Şirket adına fatura düzenlense bile giderleştirmez.

Veliye konu hakkında şirketin Mali müşavirinden bilgi almasını tavsiye ediniz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Araç satışını B formunda bildirmeli miyiz?

Süresinden sonra verilen B formunun cezası nedir? Süresinde bildirmediğimiz B formları %5’lik vergi indirim hakkını bozar mı?

Gümrük beyannameleri B formuna dâhil edilir mi?

 

Önceki İçerikTHY ve LOT Hava Yolları arasındaki kod paylaşım ağı genişliyor
Sonraki İçerikBitcoin 5 bin ATM’ye ulaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz