Ana Sayfa Dünya OECD ekonomisi 2020 yılının ikinci çeyreğinde -%9,8 daraldı

    OECD ekonomisi 2020 yılının ikinci çeyreğinde -%9,8 daraldı

    518
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 1 milyon 6 bin kişi olarak açıklandı. Beklenti başvuran kişi sayısının 1 milyon olması yönündeydi.
    • ABD’de Ağustos ayında CB Tüketici Güven Endeksi, 93 olan piyasa beklentisinin altında kalarak 84,8 seviyesinde gerçekleşti.
    • ABD’de Temmuz ayında yeni konut satışları, bir önceki aya göre %13,9 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.
    • ABD’de Temmuz ayında dayanıklı mal siparişleri, bir önceki aya göre %11,2 ile piyasa beklentisinin oldukça üzerinde attı.
    • ABD’de -%32,9 olarak açıklanan 2020 yılı ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla değişimi -%31,7 olarak revize edildi.
    • ABD’de Temmuz ayında askıdaki konut satışları, bir önceki aya göre %5,9 ile beklentinin oldukça üzerinde arttı.
    • Almanya’da Ağustos ayında Ifo iş iklimi endeksi, 92,6 ile beklentilerin üzerinde değer aldı.
    • OECD ekonomisi 2020 yılının ikinci çeyreğinde -%9,8 daraldı. OECD’nin açıkladığı öncü verilere göre, mevsimsellikten arındırılmış çeyreklik büyüme ABD’de -%9,5 ve Euro Alanı -%12,1 oldu


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikParasal sektör tarafından verilen kredilerin yıllık artış hızı hanehalkı için Temmuz 2020’da %46,9 oldu
    Sonraki İçerikPandemi döneminde hazırgiyim üreticisi–ihracatçısı Asya ülkelerinin çoğunda çalışanların ücretleri eksik ödendi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz