Ana Sayfa Dünya OECD bölgesinde işsizlik oranı Kasım 2019’da %5,1 oranında sabit kaldı

OECD bölgesinde işsizlik oranı Kasım 2019’da %5,1 oranında sabit kaldı

554
0

OECD bölgesinde işsizlik oranı Kasım 2019’da %5,1 oranında sabit kaldı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, OECD bölgesinde işsizlik oranı Kasım 2019’da %5,1 oranıyla sabit kaldı. OECD bölgesinde 33 milyon kişi işsiz.

İşsizlik oranı da Euro bölgesinde sabit kalırken, Kasım ayında %7,5 oldu, Avusturya’da 0,2 yüzde puanlık bir düşüş (% 4,2’ye) kaydedilirken Fransa’da (% 8,4’e kadar), Slovenya (% 4.6’ya kadar) ve İspanya’da (% 14.1’e kadar) daha az bir düşüş yaşandı. İşsizlik oranı Letonya (% 6,3) ve Portekiz’de (% 6,7) 0,2 yüzde puanı artarken, Belçika’da (% 5,2) daha az bir artış kaydedildi (0,1 yüzde puanı).

Avrupa dışında işsizlik oranı Japonya’da 0,2 puan (% 2,2) ve Meksika’da (% 3,5) ve ABD’de (% 3,5’e) 0,1 puan düşerken, Kanada’da (% 5,9) ve İsrail’de (% 3,9) 0,4 yüzde puanı yükseldi ve Kore’de % 0,1 yüzde puanı (% 3,6) artış oldu. Aralık ayına ilişkin daha yeni veriler, işsizlik oranının Kanada’da 0,3 yüzde puanı düştüğünü (% 5,6’ya) ve ABD’de (% 3,5’te) sabit olduğunu gösteriyor.

Kasım ayında, genç nüfus için (15 ila 24 yaş arası insanlar) OECD işsizlik oranı %11,1’e (Ekim ayında %11.3’ten) düştü ve en büyük düşüşler Avustralya, Japonya ve Meksika’da kaydedildi. Ancak, genç işsizlik oranı Yunanistan’da (Ekim ayında), İtalya ve İspanya’da %25’in üzerinde kaldı.


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/newsroom/harmonised-unemployment-rates-oecd-update-january-2020.htm
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGerçek kişi sigorta acentelerinin ticaret odasında tescili için gerekli evraklar ve işlemler nelerdir?
Sonraki İçerikE-Fatura mükellefi olmayanlar 5.000 TL üstü faturalarını nasıl düzenleyecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz