Ana Sayfa Muhasebe Ödenmeyen SGK primleri Defter beyan sisteminde nasıl gösterilir?

Ödenmeyen SGK primleri Defter beyan sisteminde nasıl gösterilir?

Ödenmeyen SGK primlerini defter beyan sisteminde nasıl göstereceğiz?

4154
0

Serbest meslek erbapları hekimlerin defter beyana göre muhasebesini yaparken ayrıca şahsi ve posların yattığı banka hesaplarının takibi de yapmamız zorunlu mudur?

Serbest meslek kazanç defterlerinde banka hesabı diye bir işlem olmaz.

Hekimlerin kâğıt ortamında düzenlediği S.M. Makbuzu ve Kredi kartı ile tahsili yapılan hizmet bedeli için pos cihazında düzenlenen S. Meslek makbuzları defter beyan sistemine gelir olarak kayıt yapılır.

Ödenmeyen SGK primleri defter beyan sisteminde nasıl gösterilir?

Bilindiği üzere; 5510 Sayılı Kanun’un Primlerin Ödenmesi başlıklı 88. Maddesinde: “…..Kuruma fiilen ödenmeyen prim tutarları, gelir vergisi ve kurumlar vergisi uygulamasında gider yazılamaz denilmektedir.

Ödenmemiş prim tutarlarını (İşçi ve İşveren Payı dâhil) kanunen kabul edilmeyen gider olarak kayıt alabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Ödenmeyen SGK prim borcu gelir vergisi stopaj teşvikinden yararlanır mı?

Ödenmeyen SGK primleri taksitlendirilirse vergi matrahından bu tutarları düşebilir miyiz?

Ödenmeyen SGK primleri geçici vergi beyannamesinde hangi bölüme yazılır?

Önceki İçerikBireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 yılı Ocak-Nisan döneminde %48 geriledi
Sonraki İçerikDünya Ticaret Örgütünün Amaçları Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz