Ana Sayfa Muhasebe Ödenmeyen kiralar Muhsgk beyannamesinde bildirilir mi?

    Ödenmeyen kiralar Muhsgk beyannamesinde bildirilir mi?

    541
    0

    Avukatlık yapan bir müşterime KVK danışmanlığı için dışarıdan hizmet alıyor. Şirket bu müşterimize fatura kesiyor. Fakat fatura % 20 stopaj kesintisi yaparak fatura kesiyor. Fatura da stopaj kesilebiliyor mu?

    Faturada bazı tahsilatlar için GV stopajı gösterilir.

    Örneğin GVK 42 maddeki % 3 kesinti gibi Limited Şirket düzenleyeceği faturada KVK için GV stopajı yapamaz.

    Mükellefin işyerinin dükkân sahibi eşi ve eşine herhangi bir ödeme yapmadığı için Muhtasar beyannamesinde kira stopajını beyan etmiyoruz. Mal Sahibi olan eş ise emsal bedelden Yıllık gelir vergisi beyannamesi verecek ama işyeri kira beyan sınırı (2020 yılı için 49.000 TL) nin altında olduğu için yine de yıllık gelir vergisi (GMSİ / işyeri) verecek mi yoksa işyeri beyan sınırının altında olduğu için herhangi bir şey bildirmek zorunda değil mi?

    Beyan sınırı gelir vergisi kesilmesi halinde söz konusu olur.

    Siz kira ödemediniz GV stopajı yapmadınız Beyan sınırı hesaplaması olmaz.

    2020 yılı için GV tevkifatı kesilmeden yapılan kira ödemesi 2.600 TL’yi geçmesi halinde tamamı GMSİ olarak beyan edilir. Hesaplanan vergi ödenir. (GVK Md.86/1-d)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGemi Kira Sözleşmelerinin Türleri
    Sonraki İçerikZaman Çarteri Sözleşmesi Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz