Ana Sayfa Muhasebe Ödenen kiraların muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    Ödenen kiraların muhasebe kaydı nasıl yapılır?

    2020-Ağustos Aralık arası kira stopaj indirimi nasıl uygulanacaktır?, Kira stopajında yapılan indirim hangi dönemlerde uygulanacaktır?, Prim ve ikramiye ödemeleri MUH-SGK beyannamesinde ayrı mı bildirilir?

    3469
    0

    2020-Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık dönemlerine ait muhtasar beyannamelerde stopaj oranı %10 olarak beyan ediliyor. Vergilendirilmeyen %10 stopaj muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    Vergilendirilmeyen stopaj oranı diye bir işlem olmaz.

    Kiranın neti ve hesaplanan % 10 gv stopajı toplamı 700 lü hesaplara borç yazılır.

    Ödenecek vergi 360 hesaba kira ödemesi ise 329 veya 102 hesaba alacak yazılır.

    İşveren personele bazı aylarda prim veya ikramiye (nakit olarak) vermektedir. Ücretine yansıtılan bu prim ve ikramiyeler Muhtasar-SGK’da prime esas kazanç toplamının yanından prim ikramiye bölümünde gözükmektedir. Yapılan işlem doğru mudur?

    Ödeme prim ve ikramiye ve yazmış olduğunuz sütunda prim ve ikramiye sütunu olup yapılan işlem doğrudur.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılının üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaştığı görülmekte
    Sonraki İçerikŞirketler huzur hakkı ödemesi yapabilmek için aldıkları kararları tescil ettirmeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz