Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ocak ayında ilk kez kısa çalışma ödeneği alacak olan personellimiz için 7...

    Ocak ayında ilk kez kısa çalışma ödeneği alacak olan personellimiz için 7 günlük yarım ücret ödemesi yapmalı mıyız?

    567
    0
    Nisan ve mayıs aylarında nakdi ücret desteği (NÜD) almış personel için Ocak ayında kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) başvurduk ve onaylandı. Bu işçi için 7 gün yarım ücret uygulaması yapmalı mıyız?

    KÇÖ den ilk defa yararlanacak olan işçiler için 4857 sayılı kanun 40.madde gereğince 7 gün yarım ücret uygulaması yapmanız gerekmektedir.


    2020 yılında üç ay kçö talep eden bir şirketin ilk kçö talebi 30.06.2020 tarihinde sonlanmıştır. Sonrasında 30.11.2020 sonuna kadar normalleşme sürecinde faaliyete aktif olarak devam etmiştir. Tekrardan 01.01.2021 tarihinde kısa çalışma dönemine girmiştir. İlk kçö talebinde ilk yedi gün için ödeme şekli tam olarak sgk ‘a bildirilmiştir. Sonraki dönemde yani 01.012021 tarihinde tekrardan kısa çalışmaya girdiğinden ilk yedi gün uygulaması tekrar yapılmalı mıdır?

    7 Günlük yarım ücret ödemesi yapılmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOcak – Haziran dönemine ait GEKAP beyannamesi pişmanlıkla verilir mi?
    Sonraki İçerikDönem sonlarında dövizli hesaplara kur değerlemesi yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz