Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ocak ayına ait yatmayan KÇÖ’ler için nereye başvuru yapmalıyız?

    Ocak ayına ait yatmayan KÇÖ’ler için nereye başvuru yapmalıyız?

    486
    0
    Covid-19 tedbirleri kapsamında yeniden kapatılan kafe işyerimizin çalışanları için 20/11/2020 itibariyle KÇÖ için müracaat edip 11 ve 12. ay ödemelerini aldık. Fakat 2021 /1.ay KÇÖ’ler yatırılmadı. 2021 yılı için yeniden işçi listesi oluşturup, talepte bulunmamıştık. Zaten faaliyet yasağı devam ediyor diye buna gerek olmadığını 170 Telefon hattındaki İŞKUR’la ilgili bölüm görevlileri söylemişlerdi. Ödemeler otomatik olarak devam edecek diye bilgi vermişlerdi. İŞKUR’a ulaşmak mümkün olmuyor, gönderdiğimiz e-postaya cevap alamıyoruz. Bu konuda yöntem nedir?

    İŞKUR genelde “Daha önce Covid-19 kapsamında kısa çalışma ödeneğine başvuran işverenin aynı işçileri için yeni bir başvuru yapması gerekmemektedir. Sadece daha önce başvuru yapmadığı yeni işçiler için başvuru yapması yeterlidir.” ibaresini kullanmakta ve sitesinde de bu cevaba yer vermesine rağmen yararlanılanacak aylar için başvuru almaktadır. 

    Sizde ocak ayı için başvurunuzu güncelleyiniz. 

    İŞKUR aracılığı ile ödenecek olan ocak ayı işsizlik maaşının yatıp yapmadığı ise e-devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecektir.


    Mayıs ve temmuz aylarında bir haftalık kısa çalışma sebebiyle işe gitmedim. İşverenin bilgileri dahilindedir. Kısa çalışma ödeneği de alsam 30 gün çalıştım. Yıllık izne çıkmadım kovid nedeniyle sonra kullanırım dedim. İnsan kaynakları bahsettiğim birer haftayı yıllık izin olarak imzalamamı istiyor. Kanunda tam olarak nerede yazıyor kısa çalışmada gelmediğimiz günlerin yıllık izin hakkının yerine geçebilir mi?

    İşyeriniz aylık bildirgede kçö ile yıllık ücretli izin 27 kod ile bildirmiş ise kçö tutarı 30 günlük olmayıp daha az olacaktır. 

    Yıllık ücretli izinde çalışılmış günlerden olup belirtilen ayda bildirilerek priminin ödenmiş olması gerekir. Bu bildirim ve açıklamalar yoksa yıllık ücretli izin kullandırılmamıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilgisayar Programlarının Telif Hukuku Kapsamında Korunması
    Sonraki İçerikKentsel Dönüşüm Alanlarında Taşınmaz Maliklerine Verilen İnşaat Taahhüt Hizmetlerinde KDV Oranı Kimi, Nasıl Etkileyecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz