Ana Sayfa Vergi Ocak ayı SGK bildirgelerini hangi sistem üzerinden bildireceğiz?

Ocak ayı SGK bildirgelerini hangi sistem üzerinden bildireceğiz?

765
0

Muhtasar ve SGK birleşmesi ile, SGK sisteminden bildirimde bulunacak mıyız?

E-bildirge dışındaki işlem SGK’dan yapılacak olup e-bildirgeye ilişkin hesaplamalar Muhtasar aylık prim hizmet beyannamesinde bildirilecektir.

 

Mükelleflerimin arasında Öğretmenevi bulunmaktadır. Öğretmenler aylık olarak fazla mesai adı altında ücret alıyorlar. Bugüne kadar muhtasar beyanlarında SGK’dan muaf olarak diğer ücret şeklinde beyan ediyorduk. SGK dosyası yoktu. Şimdi bunlar yeni sisteme dâhil olacak mı?

Kişiler 4a kapsamında sigortalı olarak bildiriliyorlar ise Muhtasar aylık prim hizmet beyannamesi kapsamında olup beyanname düzenlemeleri gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışına İşçi Götürmek İsteyen İşverenler İşlemlerini Yaptırmak İçin Nereye Başvurmalıdır?
Sonraki İçerikGüney Afrika’da elektrik üretimi Aralık 2019’da %4,0 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz