Ana Sayfa Muhasebe Ocak ayı içerisinde 2021 yılı yasal defterlerini tasdik ettirebilir miyiz?

    Ocak ayı içerisinde 2021 yılı yasal defterlerini tasdik ettirebilir miyiz?

    450
    0
    Ağustos 2020 yılında ilk defa mükellef olan ikinci el araç alım satımı işi ile iştigal eden firmamız 2020 yılı araç alım tutarı 360.000,00 TL’dir. Bu durumda alış hadlerinden dolayı 2021 yılı için bilanço esasına geçirmem gerekir mi? Geçmesi durumunda yasal defterleri yevmiye, kebir, envanter Aralık 2020 döneminde tasdik ettirmedik.

    Vuk 177/1. Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satan mükellefler; 

    2020 Yılı Yıllık Alış tutarı: 300.000 TL (%20) fazlası = 360.000 TL VEYA 

    2020 Yılı Yıllık Satış tutarı: 420.000 TL (%20) fazlası = 504.000 TL’sini aşanlar. 

    İşletme esasından Bilanço esasına geçeceklerdir. 

    Ticari defterler ocak sonuna kadar Notere tasdik ettirilebilir.


    2020 Haziran ayında  İTO’da tek ortaklı limited şirket kuruluşu yapıldı. Fakat vergi dairesi açılış yoklamasını belediyeden kaynaklı adres hatası nedeniyle yapmadığından dolayı açılış tarihi itibariyle mükellefiyet kaydını kapattı. Bu arada haziran ve temmuz aylarına ait KDV ve muhtasar beyannameleri verildi. 
    Vergi dairesinde mükellefiyeti bulunmayan bu şirketi ticaret odasından kapanışını normal şartlardaki gibi tasfiye sürecine sokarak mı kapatmamız gerekir? 
    2021 defterleri onaylatılmalı mı? 

    Hukuken Vergi kaydı olmayan şirket için Kurumlar vergisinde belirtilen tasfiye işlemi olmaz. VD ve Ticaret sicili ile görüşünüz. Detay bilgimiz yok. 

    VD de kayıtlı olmayan şirket için defter onaylatılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaşınmaz satışında KDV istisnası için gereken elde tutma süresi nedir?
    Sonraki İçerikKooperatiflerdeki kurumlar vergisi ve KDV muafiyetine ilişkin açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz