Ana Sayfa Vergi Noterde ödenen damga vergileri B formunda beyan edilir mi?

Noterde ödenen damga vergileri B formunda beyan edilir mi?

Noterde ödenen damga vergileri B formunda beyan edilir mi?

565
0

Personel taşımacılığı yapan firmamız adına düzenlenen sözleşmede yalnızca ‘Yapılan taşıma hizmetinin bedeli xxxx Gıda San. Ve Tic. A.Ş. için hafta içi sabah akşam günlük fiyatı 40 TL+ KDV’dir.’ ibaresi bulunuyor. Vardiya sayısı kişi sayısı belirtilmiyor. Gününü hesaplayacak olsam bir sürü tatil ve bakım günleri bulunuyor. Bu sözleşmenin damga vergisini neye göre vermeliyim?

Sözleşmede kişi sayısının ve gün sayısında belirtilmesi gerekir. Bu bilgiler olmadan DV hesaplanamaz.

Kamu kurum İhale işinden dolayı ödenmesi gereken damga vergisi notere yatırılmıştır. 5.000 TL üzerinde bir damga vergisi olduğu için notere yapılan bu ödeme B formuna noter unvanı ile dahil edilmesi gerekir mi?

Ödenen vergi çeşidi ne olursa olsun B formunda bildirilmez. Notere ödenmesi durumu değiştirmez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKapasite raporu sayısı Haziran 2020’de önceki yıl aynı aya göre %36,6 arttı
Sonraki İçerik1 Temmuz 2020-31 Aralık 2020 Tarihleri Arasında Yurt içi ve Yurt dışı Gelir Vergisinden İstisna Harcırah Tutarları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz