Ana Sayfa Etkinlikler Noter satışına istinaden düzenlenen e-arşiv fatura B formunda beyan edilir mi?

    Noter satışına istinaden düzenlenen e-arşiv fatura B formunda beyan edilir mi?

    505
    0

    Servis plakasına noter satış sözleşmesine istinaden KDV dahil 10.000 TL’si e-arşiv fatura kestik.

    Aynı durumda araca da 95.000 e-arşiv fatura kestik. Noter satış sözleşmelerindeki bu tutarları ba -bs de bildirecek miyiz?

    E-FATURA, E-ARŞİV FATURA B FORMUNDA BİLDİRİLMEZ. 

    Form Ba ve Form Bs bildirimi verme yükümlülüğü bulunan A işletmesine 2021/ Eylül dönemi içerisinde, B firması tarafından KDV hariç 4.800 TL tutarında e-Arşiv Fatura ve her biri 150 TL tutarında 2 adet kâğıt ortamında fatura düzenlenmiştir. Söz konusu mükellefe, aynı ay içerisinde B firmasınca düzenlenen belge tutarı toplamı KDV hariç (4.800+150+150) 5.100 TL olduğundan, A işletmesi B firmasından yaptığı alımlara ilişkin olarak 2021/Eylül dönemi Form Ba bildiriminde sadece kâğıt ortamında düzenlenen 2 adet belgeyi, KDV hariç toplam 300 TL olarak bildirecektir.


    Yeni BA BS düzenlemesine göre BA formunda ithalatları beyan edecek miyiz?

    Transit ticaret kapsamında yapılan satışların KDV, Ba-Bs ve Kurumlar Vergisi açısından uygulaması

    Vakıflara düzenlenen faturalar Ba Bs formunda beyan edilir mi?

    7326 Yapılandırma kapsamında kayıtlarını düzeltenlerin Ba Bs formalarına ilişkin açıklama

    Yabancı bayraklı gemilere verilen acentelik hizmetlerinin vergilendirilmesi ve belge düzeni ile Form Ba ve…

     

     


    Kaynak: İSMMMO,Resmi Gazete
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketteki alacağın mahkeme yoluyla reddedilmesi halinde özel fonda tutulan tutar hk.
    Sonraki İçerikBağımsız olarak çalışan mali müşavirler yurt dışında bir firmada kısa süreli bağımlı olarak çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz