Ana Sayfa Dünya Norveç OECD bölgesindeki en yüksek yaşam standartlarını sürdürme konusunda zorluk çekebilir

Norveç OECD bölgesindeki en yüksek yaşam standartlarını sürdürme konusunda zorluk çekebilir

622
0

Norveç OECD bölgesindeki en yüksek yaşam standartlarını sürdürme konusunda zorluk çekebilir

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) yayınladığı verilere göre, Norveç, OECD bölgesindeki en yüksek yaşam standartlarına sahip olmaya devam ediyor, ancak gelecek için bunları sürdürme konusunda zorluklarla karşı karşıya. OECD refah göstergeleri Norveç’i en üst sıradaki ülkeler arasına koydu. Rapor edilen refah, işler ve kazançlar, iş-yaşam dengesi ve gelir dağılımı çoğu ülkeye kıyasla fazlasıyla olumlu.

Ancak, Norveç’in refahı için büyük öneme sahip olan yüksek ekonomik verilerin ve kapsamlı kamu hizmetlerinin sürdürülmesi zor. Varlık fonundaki hızlı büyümeden kaynaklı hızlı kamu harcamaları artışı için artık bir gelecek görünmüyor. Kamu hizmetlerini finanse etmek ve yeni projeler geliştirmek daha da zor. Devam eden zayıf verimlilik artışı, nispeten yüksek işgücü maliyetleri, artı işgücü katılımının zayıflaması, refah konusunda iyi sonuçları desteklemek için ekonomik kapasiteyi azaltmaktadır.

Norveç, hedeflere ulaşmak için ulaşımla ilgili sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmalıdır. Kapsamlı hidroelektrik sayesinde, Norveç nispeten düşük taban emisyonlarına sahiptir, ancak hedeflere ulaşması için önemli miktarda emisyon azaltımı gerekmektedir. Emisyonların yaklaşık yarısı Avrupa Ticaret Programının dışında ve bunların büyük bir kısmı ulaşımla ilgili. Karbon fiyatlandırmasındaki büyük farklar politikanın yetersiz olduğu anlamına geliyor.


Kaynak: Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) / Link: http://www.oecd.org/economy/norway-economic-snapshot/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye turizm tanıtım ve geliştirme ajansına sağlanan muafiyet ve istisnalar nelerdir?
Sonraki İçerikKatma değer Vergisinde mal ve hizmet ihracatındaki istisnalar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz