Ana Sayfa Çalışma Hayatı Normal çalışmaya dönen firmalar tekrar kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteğine...

    Normal çalışmaya dönen firmalar tekrar kısa çalışma ve nakdi ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir mi?

    Yasak nedeniyle işten çıkartamadığımız için ücretsiz izne gönderdiğimiz işçinin işini yapması için yeni birini işe alabilir miyiz?

    580
    0

    Kısa Çalışma Ödeneğine ve Nakdi Ücret desteğine başvurduk. Ancak tekrar çalışmaya başladık. Pandeminin artması nedeniyle çalışmaya tekrar ara vermek istiyoruz. Bu sebeple çalışanlarımız için tekrar Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücretsiz İzin desteğine başvurup yararlanabilir miyiz?

    Koşulları ve uygunluğunu sağlamanız halinde yararlanabilirsiniz.

    İşyeri memnun olmadığı işçiyi işten çıkarma yasağı nedeniyle işten çıkaramadığı için ücretsiz izne gönderiyor. İşyeri bu dönemde yeni işçi girişi yapabilir mi?

    Yeni işçi girişinin aynı birimde olması kanunun amacına uygun olmayıp denetimlerde uygunluk alamayabilirsiniz. Ancak yeni işçinin de işe alınmasında yasal bir engel bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs firmalarında gayrimenkul satışında KDV ve Gelir Vergisi İstisnası var mıdır?
    Sonraki İçerikSerbest meslek kazançlarının vergilendirilmesine yönelik genel açıklamalar

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz