Ana Sayfa Ekonomi Nobel Ekonomi Ödülü Sahibini Buldu!

    Nobel Ekonomi Ödülü Sahibini Buldu!

    1054
    0

    Nobel Ekonomi Ödülü, ekonominin psikolojisi üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle ABD’li Richard Thaler’e verildi.

    Nobel Ekonomi Ödülü, ekonominin psikolojisi üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından Şikago Üniversitesi’nden ABD’li Richard Thaler’e verildi.

    ‘THALER EKONOMİ VE PSİKOLOJİK ANALİZLER ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURDU.’
    Kurul tarafından yapılan açıklamada “Richard Thaler’in katkıları ekonomi ve bireysel kararların psikolojik analizleri arasında köprü oluşturmuştur.” denilerek Amerikalı iktisatçının deneysel bulgu ve teorik çıkarımlarının, ekonomik araştırma ve prensiplerin pek çok alanında büyük etkisi olan ekonomi psikolojisine yeni ve süratli genişleyen alanlar yaratılmasına yardımcı olacağı vurgulandı.

    BÜYÜK ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU
    Nobel ekonomi Ödülü’nü kazanan Thaler, toplamda 9 milyon İsveç kronu yani 1.1 milyon dolar da para ödülü almaya hak kazandı.

    ÇOK SATAN KİTABIN YAZARI
    72 yaşındaki Thaler, küresel çok satanlar listesinde olan ve insanların nasıl kötü kararlar verdiğini anlatan Nudge isimli kitabın da yazarlarından biri.

    Kaynak: Habertürk

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik10 Bin Dolar’dan Az Sermayeyle Başlayabileceğiniz 5 İş
    Sonraki İçerik2017 Yılında Dünyanın En Zenginleri Listesinde Kimler Var Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz