Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılmış ve başvurusu onaylanmayan kişileri SGK...

Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapılmış ve başvurusu onaylanmayan kişileri SGK bildirimini nasıl yapmalıyız?

605
0

4 kişi çalışanı olan işyeri 01.04.2020 tarihinden itibaren tamamen kapandı ve kısa çalışma ödeneğine müracaat edildi. 2 kişi kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. 2 kişi ise faydalanmadı. Faydalanmayan 2 kişi için 4. ayda SGK primi ödenecek mi. Ödenmeyecekse eksik gün kodu ne olacaktır?

10.Genel hayatı etkileyen nedenler eğer KÇÖ den yararlanamayan iki işçi için nakdi ücret desteği almak isterseniz; 29 kod ile de bildirimde bulunabilirsiniz.

Bordronuz KÇÖ hak eden ve etmeyen tüm personel için ilk 7 gün yarım ücret + aphb bildirim yapılmalı, KÇÖ hak eden 23 gün 18 kod KÇÖ bildirim

KÇÖ hak etmeyen 23 gün ücretsiz izin bunun 14 günü nakdi ücret desteği başvurusu ile kod 29 bildirim olabilir.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan iş yerinin kısa çalışma ödeneği alan personellerine herhangi bir çalışmanın karşılığı olmadan işveren tarafından bağış veya yardım olarak ödeme yapılmak isteniyor. Bağış veya yardım olarak yapılacak bu ödeme vergi ve SGK yönünden prim, vergi ödemesine tabi olacak mı?

İşçiye nakit ve nakde değer ödenen her meblağ prim ve vergiye tabidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEngelli işçilerin erken emeklilikten yararlanma şartları nelerdir?
Sonraki İçerikTemizlik, Çevre ve Bahçe Bakım Hizmetlerinde KDV Tevkifatı Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz