Ana Sayfa Şirketler Nike Spor Index’inde Birinci Sırada!

Nike Spor Index’inde Birinci Sırada!

1339
0

Forbes’un hazırladığı ve spor dünyasında sporcuların, kulüplerin ve markaların birbirini nasıl etkilediğini gözler önüne seren  ‘Spor Ekonomisi İndeksine’ göre, dünyaca ünlü spor markası Nike 1. Sırada yer alıyor.

1964 yılında William Jay Bowerman ve Philip H. Knight tarafından kurulan Nike, spor kıyafetleri ve ürünleri üretimi ve satışı yapmaktadır.

Atletizm, futbol, basketbol gibi birçok spor dalı için özel tasarımları vardır.

Nike’ ın 7 ana konsepti vardır: Koşu, futbol, basketbol, erkek günlük, kadın günlük, Nike spor giyim ve ekstrem sporlar. Bunlara ek olarak çocuklar içinde ayrı üretim yapmaktadırlar.

Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Orta ve Doğu Avrupa, Çin ve Japonya dahil olmak üzere birçok pazarda faaliyet göstermektedir.

Nike ‘ın 1 yıllık geliri yaklaşık 32 milyar dolardır.

Nike 30 milyonluk piyasa değerine sahiptir.

Nike indekste yer alan Barcelona Futbol Kulübü, Portland Trail Blazers basketbol kulübü, basketbolcu  Lebron James, futbolcu Cristiano Ronoldo gibi 10 kişi ve kulüple bağlantısı var.

Kaynak: Forbes

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDünyanın En Çok Kazanan Spor Kulübünü Biliyor musunuz?
Sonraki İçerik2017 Kurumlar Vergisi Beyan Süresi ve E-Defter bildirim süresi uzatıldı-20.04.2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz